P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Tapahtumat

Päivystykset tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 toimistolla.

Tapahtumia lisätään tänne sitä mukaa, kun ajankohdat varmistuvat.

Varsovan ekskursio 17.-22.9.


Sunnuntaina useimmilla jo ennen kukonlaulua alkanut matkanteko sujui ongelmitta: sinisillä siivillä laajensimme Sinisten Lehvien valtaa myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Ekskursion ohjelma oli tarkkaan mietitty. Kun viralliset osuudet hoidettiin jo heti viikon alussa, loppuviikon jokainen sai tutustua Varsovaan omien mieltymystensä mukaan ja ottaa rennommin. Ekskursion viralliseksi hashtagiksi muodostuikin #luznybieg (suom. löysä meininki, luonnollisesti).

Työelämärelevanttiutta meille tarjoili neljä vierailukohdetta. Etyjiin osana kuuluvassa ODIHRissa (Office for Democratic Institutions and Human Rights) olimme demokraattisesta hallinnosta ja sukupuolten tasa-arvosta vastaavan osaston johtajan vieraana. ODIHRissa saimme kuulla muun muassa meneillään olevasta projektista vammaisten paremman poliittisen osallistumisen edistämiseksi. Suomen suurlähetystössä saimme kattavan kuvauksen Puolan poliittisesta, taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta lähetystösihteerin kertomana.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexissa pääsimme tutustumaan laajasti Frontexin eri työtehtäviin. Lisäksi saimme ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan Frontexin tilannekeskukseen. Ihmisoikeus- ja demokratiakysymyksiin erikoistuneen Open Dialog Foundationin toimistolla saimme konkreettisen kuvan pienemmän kokoluokan kansalaisjärjestötoiminnasta. Open Dialog Foundation on toimittanut humanitaarista apua esimerkiksi Ukrainaan.

Varsova tarjosi laajan kattauksen museoita niin kylmän sodan aikaisista neon-valotauluista kuin Puolan kansannousustakin. Puolalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin pääsimme syvälle sisään edullisen hintatason ansiosta. Ekskursiomme kruunasi sitsit hostellin oleskelutilassa muutamien ihmettelevien ja hämmentyneiden silmäparien alla.

Vilma Hildén

P-klubin XLII vuosijuhlat


Tervetuloa viettämään kanssamme Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XLII vuosijuhlia perjantaina 27. lokakuuta. Juhlallisuudet alkavat cocktail-tilaisuudella Virastotalolla kello 17.30. Pääjuhlaa vietetään Virastotalon juhlasalissa kello 19.00 alkaen. Pääjuhlasta jatkamme Q-talolle, TYY:n uudelle juhlatilalle, bussikuljetuksilla puolenyön jälkeen. Jatkot alkavat virallisesti kello 00.45 ja sinne ovat tervetulleita myös ne jäsenet, jotka eivät osallistu pääjuhlaan.

Seuraavana päivänä lähdemme viettämään akateemista silliaamiaista salaiseen ja viihtyisään paikkaan X.

Bussikuljetus lähtee Assarin ullakon edestä (Rehtorinpellonkatu 4 A) kello 10.00. Myös sillikselle voi osallistua, vaikka ei osallistuisikaan vuosijuhlien pääjuhlaan.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 25.9. ja päättyy sunnuntaina 15.10. Ilmoittautumiset, kysymykset ja ilmoitukset cocktail-tilaisuudessa esitettävistä tervehdyksistä voi lähettää osoitteeseen festikset@gmail.com

Muistutamme ilmoittamaan ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista.

Illalliskortin hinta on jäsenille 80 euroa ja alkoholiton 65 euroa. Muille kuin jäsenille (myös alumni) illalliskortti maksaa 90 euroa ja alkoholiton 75 euroa. Lisäksi on mahdollista valita kannatuskortti, jonka hinta on 100 euroa. Kaikki korttivaihtoehdot sisältävät akateemisen silliaamiaisen sekä bussikuljetukset. Kerrothan myös ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko sillikselle vai et. Erikseen maksettuna silliaamiainen maksaa 10 euroa. Tarkemmmat maksuohjeet tulevat ilmoittautumisen jälkeen.

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan ainejärjestömme 42-vuotista taivalta loistavassa seurassa!

Juhlavastaavanne, Iiris Yli-Junnila ja Suvi Kilpijärvi

EUK-futis 7.9.P-klubi matkasi torstaina 7. syyskuuta toista kertaa Helsinkiin pelaamaan valtakunnallisesti merkittävän pelin suurta Eduskunnan Urheilukerhoa vastaan. Viime syksystä oppineena liikuntavastaava kasasi matkaan lähtevän joukkueen iloisella pelisilmällä, mutta vain voitto mielessä. Pelin tiedettiin olevan paperilla ystävämielinen, mutta kentän otteet paljastivat jälleen toista. Peli pelattiin arkisella tekonurmella. Mahtoiko peruskorjauksesta koitunut säästökuuri iskeä myös pelikustannuksiin?

Edustajat A. Kaikkonen ja A. Lindtman tunnettaan suuresta fyysisestä preesenssistä pelikentällä, mutta klubilaiset keskuspuolustajat voittivat pallo toisensa jälkeen hiukan laiskemmalla jalalla liikenteessä olleet poliitikot. Peli osoittautui kääntyvän nopeasti La Furia Negralle, ja nopeat kolme maalia siivittivät mustapaidat osoittamaan riemua jopa kentän laidallakin. Komeita yksilösuorituksia ja tarkkaan hiottuja kuvioita näkyi useampikin kappale ja ottelu näytti olevan ohi jo puoliajalla. Demariedustaja Lindtman uhkaili pyytävänsä ensi vuonna paikalle Tampereen yliopiston, sillä P-klubin otteet olivat liikaa Urheilukerholle. EUK onnistui tekemään yhden tsägämaalin, mutta P-klubi dominoi peliä täysin alusta loppuun. Peli päättyi murskalukemiin 7-1.

Voitokkaan pelin jälkeen suuntasimme lounaalle Kampin suureen ja mahtavaan bussiterminaaliin ja sieltä suoraan smoothieiden ääreen Pikkuparlamenttiin. Paikalla oli kolme vanhaa klubisydäntä, joiden kasvoista paistoi syvä kiintymys sinisiä lehviä kohtaan. Meille tarjottiin neljä esitystä virkamiesten pesteistä, jotka kaikki olivat äärimmäisen mielenkiintoisia ja rennosti toteutettuja. Puolitoistatuntinen vierailu hurahti nopeasti ja kaikki paikalla olleet klubilaiset nauttivat vierailusta sekä sen tuomasta tiedosta. Kiitos jälleen Ramille tilaisuuden järjestämisestä, ensi vuonna uudestaan!


Eero Oinonen

P-klubin XLI vuosijuhlatTervetuloa viettämään kanssamme Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XLI vuosijuhlia perjantaina 4. marraskuuta. Juhlallisuudet alkavat cocktail-tilaisuudella Kårenin Argentiinasalissa kello 17.30. Pääjuhlaa vietetään juhlasalissa kello 19.00 alkaen. Pääjuhlasta jatkamme Kirkkotielle bussikuljetuksilla puolen yön jälkeen. Jatkot alkavat virallisesti kello 00.45 ja sinne ovat tervetulleita myös ne jäsenet, jotka eivät osallistu pääjuhlaan.

Seuraavana päivänä lähdetään viettämään akateemista silliaamiaista salaiseen ja viihtyisään paikkaan X. Bussikuljetus lähtee Assarin ullakon edestä (Rehtorinpellonkatu 4 A) kello 10.30. Myös sinne ovat tervetulleita ne, jotka eivät osallistu pääjuhlaan.

Ilmoittautuminen alkaa 26.9 ja päättyy 16.10. Ilmoittautumiset, kysymykset ja ilmoitukset cocktail-tilaisuudessa esitettävistä tervehdyksistä voi lähettää osoitteeseen festikset@gmail.com

llalliskortin hinta on jäsenille 75 euroa ja alkoholiton 65 euroa. Muille kuin jäsenille (myös alumni) illalliskortti maksaa 85 euroa ja alkoholiton 75 euroa. Lisäksi on mahdollista maksaa kannatuskortti, jonka hinta on 95 euroa. Kaikki korttivaihtoehdot sisältävät akateemisen silliaamiaisen sekä bussikuljetukset. Kerrothan myös ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko sillikselle vai et. Erikseen maksettuna silliaamiainen maksaa 10 euroa. Tarkemmmat maksuohjeet tulevat ilmoittautumisen jälkeen.

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan yhdistyksemme 41- vuotista taivalta mitä parhaimmassa seurassa.


Juhlavastaavanne,
Taru Kangas & Sara Seppälä

P-klubin ekskursio Tukholmaan 2.-5.12.


Ateenan eksursion valitettavan peruuntumisen takia P-klubi tarjoaa mahdollisuuden ylimääräiseen ekskursioon!

Kohteeksi on valikoitunut rakas vihattu naapurimme Ruotsi ja sen pääkaupunki Tukholma. Vain lyhyen laivamatkan päässä oleva Tukholma on monille tuttu, mutta harva on kuitenkaan perehtynyt siihen turistin pintaraapaisua syvemmältä. Haluammekin korvata tämän puutteen todella tutustumalla vanhaan emämaahan.

Ekskursio sijoittuu joulukuun alkuun päiville 2. - 5.12. Lähdemme matkaan 2. päivän illalla Turun satamasta, saapuen aamulla Tukholmaan. Tukholmassa vietämme kaksi yötä hotellissa, minkä jälkeen palaamme lauantai-iltana laivalla takaisin kotoisaan Suomeen. Turussa olemme 6. päivän aamuna. Siirtyminen kahdesti Itämeren yli kustantaa yhteensä 24,35€ per henkilö. Parasta majoitusvaihtoehtoa kartoitetaan vielä, mutta näillä näkymin koko reissun hinta jää alle 150€.

Kohteita, joiden kanssa olemme olleet yhteydessä vierailusta ovat ainakin:
-Stockholm environment institute
-The Institute for Security and Development Policy -Swedish Institute of International Affairs (UI)
-Suomen suurlähetystö Tukholmassa

Ja lisää tulee.

Aikaa on varattu myös nähtävyyksien kiertämiseen ja yleiseen ihmettelyyn.

Ilmoittautuminen eksursiolle alkaa ensi viikon tiistaina 20.10 tasan kello 12. Mukaan mahtuvat vain 25 ensimmäistä onnekasta, joten tarkkana sen klikkauksen kanssa. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulimme päätökseen, että ilmoittautuneista huomioidaan ensimmäisenä toisen vuoden opiskelijat ja siitä akateemisesti vanhemmat. Mikään ei siis estä fukseja ilmoittautumasta ja toivommekin myös heiltä halukkuutta excuiluun löytyvän. Vaikka tämä voi vaikuttaa järjestelmälliseltä epäreiluuden harjoittamiselta, totesimme ulkomaan ekskursion olevan aina ollut nimenomaan vanhempien opiskelijoiden tapahtuma. Yksinkertainen syy tähän on tietenkin ollut ilmoittautumisen järjestäminen jo viime keväänä, mihin nykyisillä fukseilla ei ollut mahdollisuuksia osallistua. Tämän valossa järjestelymme seuraa siis perinteitä ja toivommekin ymmärrystä jäsenistöltä. Jos vanhempia opiskelijoita ilmoittautuu mukaan vähemmän kuin 25, pääsevät fuksit mukaan aikajärjestyksessä.

Lisäinfoa tulee sitä mukaa kun kohteet ja hotellit varmistuvat, toivottavasti vielä tämän viikon aikana. Kaikki tiedot laitetaan myös ekskursion Facebook-tapahtumaan. Jos kysymyksiä ilmenee, älkää epäröikö otta yhteyttä ekskursiovastaaviinne Jaakkoon (jpjbru@utu.fi) tai Susannaan (susanna.k.nurmi@utu.fi).

Heja Sverige!

-Jaakko ja Susanna

P-klubin väittelyilta 22.10.


P-klubin perinteisen hulvaton väittelyilta saapuu tänäkin vuonna piristämään ryminällä saapunutta syksyä. Mikäli et vielä tänä syksynä ole päässyt tarpeeksi loistavia mielipiteitäsi julistamaan, kannattaa argumentoinnin jaloa taitoa tulla harjoittelemaan takuulla mieltä ylentävässä seurassa!

Torstaina 22.10. klo 18 alkaen väitellään toimistolla toinen toistaan tärkeämmistä ja vakavammista aiheista. Viime vuosina on väitelty muun muassa ajan rakenteesta, ananaksen kuulumisesta pizzaan sekä auringon nousemisesta huomenna. Aiheet kilpailussa eivät siis ole kovinkaan vakavia vaan ennemminkin luovuutta testaavia.

Kilpailun voittaja saa itselleen tuhottomasti mainetta ja kunniaa, nimensä palkintopokaaliin sekä upeita yllätyspalkintoja.

Saapukaa siis paikalle lukuisina ja valmiina taistoon!

XL vuosijuhlilla nyt omat tapahtumasivut!


Yhteenvedon P-klubin vuosijuhlaviikon tapahtumista ja aikatauluista löydät klikkaamalla etusivun banneria.

P-klubin ja TYY:n Edustajistovaalipaneeli 13.10.


Syksyn edustajistovaalit lähestyvät! Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi.

TYY ja P-klubi järjestävät tiistaina 13.10. klo 14.15 Publicum 3 luentosalissa yhteistyössä vaalipaneelin, jossa ehdolle asettuvat vaaliliitot kohtaavat toisensa. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus ottaa selvää kullekin vaaliliitolle tärkeistä aiheista. Tule seuraamaan mikä liitto ajaa juuri sinun asiaasi!

Paneelissa kunkin vaaliliiton edustajat keskustelevat opiskelijapolitiikan polttavimmista kysymyksistä. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille. Paneeli lähetetään myös suorana TYYn Youtube-kanavan kautta. Linkki julkaistaan muun muassa TYYn Facebook-sivulla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuuteen ovat kutsuttuja kaikki ehdolla olevat listat. Tällä hetkellä varmistuneita panelisteja ovat:

Katariina Kulha, Vihreä lista

Maarit Koivisto, TYRMY -lista

Ville Laakso, Ryhmä Lex

Miika Merta, Perussuomalaiset

Sini Saarinen, Humanistilista'15

Janika Takatalo, Oikeat

Max Talvinko, Soihdunkantajat

Laura Vähäsaari, TuKy-lista

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien ennakkoäänestys järjestetään lokakuun lopussa 26.–29.10. ja varsinaiset vaalipäivät ovat 3.-4.11. Äänestys tapahtuu sähköisesti osoitteeseen tyy.fi/vaalit ilmestyvän linkin kautta. Samasta osoitteesta voit käydä kurkkaamassa lisätietoa edustajistovaaleista.

Nyt ei nukuta!

P-klubi 40 vuotta: Verenluovutus


Kuten jotkut ovat jo ehkä kuulleet, täyttää rakas ainejärjestömme P-klubi tänä vuonna täydet 40 vuotta! Tätä juhlistamme erinäisin tapahtumin koko vuosijuhlaviikon 26.10. - 31.10., joka huipentuu viikonloppuna järjestettäviin vuosijuhliin ja akateemiseen silliaamiaiseen.

Loppuviikon aikana hulinat painavat päälle todenteolla, joten juhlaviikko on hyvä aloittaa yhteisellä verenluovutuksella maanantaina 26.10. kello 16.30. Yliopistonkadun veripalveluun lähdemme yhteislähdöllä toimiston edestä kello 16.10. Tämä on oiva tilaisuus antaa omastaan hyvään tarkoitukseen, ennen loputonta nauttimista.

Jotta osaamme ilmoittaa oikean määrän osallistujia SPR Veripalveluun, pyydämme teitä ilmoittamaan halukkuutenne luovuttaa verta 9.10. mennessä osoitteeseen p-klubi@utu.fi. Samaan osoitteeseen voitte osoittaa mahdolliset kysymykset.

Lisätietoa verenluovutuksesta: http://www.veripalvelu.fi/www/3446

Vuosijuhlaviikon muista tapahtumista on tulossa lähipäivinä lisää tietoa, joten pysykää kuulolla!

P-klubin kirppis 22.10.


Pursuavatko kaappisi täynnä tarpeettomia tavaroita? Eikö vaatekaappisi mahdu enää kiinni? Olisiko aika siivota vähän paikkoja ja hankkiutua turhasta tavarasta eroon? Ei hätää, ratkaisu on käsissäsi!

P-klubi järjestää kaikille avoimen kirpputorin torstaina 22.10. klo 12-15 Turku-salissa. Myyntipaikat ovat avoimia kaikille klubilaisille ja täytetään saapumisjärjestyksessä. Samalla esillä on myös myynnissä koko jäljellä oleva klubituotekavalkadi, josta löytyy mm. hupparia, pikeepaitaa ja collegepaitaa, sekä tietenkin haalarimerkkejä. Nyt on siis oiva tilaisuus tulla ostamaan sinulta vielä puuttuvat klubivaatteet!

Luonnollisesti toimistolla on myös samaan aikaan käynnissä päivystys, joten tarjolla on myös kahvia ja keksejä. :)

Tervetuloa myymään ja penkomaan muiden myyntipöytiä!

P-klubin syksyn peli-ilta 24.9.


Mikä olisikaan parempi ajanviete syysiltojen pimetessä, kuin saapua P-klubin peli-iltaan! Pelivarasto on ehtinyt kesän aikana pölyttyä ja nyt onkin aika kokoontua jäsenistön kanssa toimistolle ottamaan mittaa lautapelien herruudesta. Illan aikana käytössä on myös Turku-sali, joten useammallekin peliporukalle riittää runsaasti tilaa.

Saapukaa siis toimistolle 24.9. klo 18:00 viettämään aikaa klubikavereiden kanssa tai vaihtoehtoisesti korjaamassa Trivial Pursuitin voitto kotiin!

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XL vuosijuhlat

Tervehdys jäsenistö ja klubin ystävät!

Tervetuloa viettämään kanssamme Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XL vuosijuhlia perjantaina 30.10. Juhlallisuudet alkavat cocktailtilaisuudella Turun VPK:n talolla kello 17.00. Tilaisuudessa julkaistaan myös yhdistyksen 40- vuotisjuhlajulkaisu. Samassa paikassa juhlimme myös pääjuhlaa kello 19.00 alkaen. Jatkoja vietetään Kirkkotiellä 00.45 eteenpäin. Sinne ovat tervetulleet myös ne jäsenet, jotka eivät pääse pääjuhlaan.

Seuraavana päivänä lähdetään viettämään akateemista silliaamiaista salaiseen ja viihtyisään paikkaan X. Bussikuljetus lähtee toimiston edestä (Rehtorinpellonkatu 4 A) kello 10.30. Myös sinne ovat tervetulleet nekin, jotka eivät osallistu pääjuhlaan.

Ilmoittautauminen alkaa 21.9 ja päättyy 20.10. Ilmoittautumiset, kysymykset ja ilmoitukset cocktailtilaisuudessa esitettävistä tervehdyksistä voi lähettää osoitteeseen festikset@gmail.com

llalliskortin hinta on jäsenille 85 euroa ja alkoholiton 75 euroa. Muille kuin jäsenille illalliskortti maksaa 95 euroa ja alkoholiton 85 euroa. Alumnikortti maksaa 105 euroa sekä juhlavuoden kannatuskortti 120 euroa. Kaikki korttivaihtoehdot sisältävät akateemisen silliaamiaisen sekä bussikuljetukset. Erikseen maksettuna silliaamiainen maksaa 10 euroa. Tarkemmmat maksuohjeet tulevat ilmoittautumisen jälkeen.

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan yhdistyksemme 40- vuotista taivalta mitä parhaimmassa seurassa,

Anna Hiltunen & Irene Heikkilä
Juhlavastaavanne

P-klubin työelämäilta 22.9.


Tervetuloa perinteiseen P-klubin työelämäiltaan!

Ilta on hyvä tilaisuus tutustua valmistumisen jälkeisiin työelämämahdollisuuksiin ja -haasteisin. Tänä vuonna työelämäillan teemana on ajankohtaisesti 'yhteiskuntatieteilijä yrittäjänä'. Illan alustajat julkistetaan pian.

Työelämäilta pidetään Turku-salissa tiistaina 22.9. klo 18 alkaen.

Turku Tutuksi - Turun Linna 17.9.


Turku tutuksi -kierros jatkuu torstaina 17.9. klo 16:00 Turun linnan vierailulla. Kaikki ovat erittäin tervetulleita osallistumaan, muutkin kuin vain nakkipassimerkintöjä metsästävät! Tavataan bussilla liikkujat kauppatorilla T6-pysäkillä vähän ennen 15:30 jolloin bussi 1 lähtee kohti Turun linnaa. Jos myöhästyt tästä yhteislähdöstä, ei hätää, klo 15:42 lähtee seuraava bussi. Myös ominpäin saa tietenkin tulla paikalle, esim. pyörällä.

Kierrokselle osallistuu lisäksi Kritiikin opiskelijoita ja linnassa meille on kierrosta vetämässä myös heidän opiskelijansa.

Linnaan on ilmainen sisäänpääsy HOL-tarralla. Mikäli sinulla ei sellaista vielä ole, on niitä mahdollista saada P-klubin toimistolta päivystyksen yhteydessä ti ja to klo 12-14. Kulttuurivastaava ottaa myös paikalle muutaman ylimääräisen ellei torstaihin mennessä ole tarraa ehtinyt hakea.

Peli-ilta 1.4.


On aika järjestää viimeinen peli-ilta ennen syksyä. Tällä kertaa käytössämme on toimiston lisäksi myös Turku-sali, joten tilaa riittää vaikka twisterin pelaamiseen.

Saapukaa siis sankoin joukoin paikalle keskiviikkona 1.4. klo 18:00. Luvassa on pientä tarjoilua ja nopeimmat syövät hitaat. Myös omia pelejä voi ottaa mukaan.

P-klubin alumnipäivä 28.3.


Arvon jäsenistö,

P-klubin alumnipäivä tulee taas lauantaina 28.3!

Kello 12 alkaen on mahdollisuus lounastaa yhdessä Assarilla opiskelijoiden ja alumnien kesken. Paikalla on myös poliittisen historian vasta eläkkeelle jäänyt professori Timo Soikkanen. Kello 13.30 alkaen poliittisen historian laitoksella kuullaan mielenkiintoisia alumnien puheenvuoroja ja mahdollisuus yhteiseen keskusteluun.

Päivän ohjelma:
13.30 Jorma Tuominen, Yle Turku
14.15 Inkeri Halme, Taksvärkki ry
15.00 Kalle Euro, Rud Pedersen Finland
15.45 Aki Asola, Eduskuntatiedotus

17.00 Ylähuoneen vuosikokous Toimistolla

Alumnipäivä huipentuu perinteiseen tapaan alumnisitseihin. Sitsien päätyttyä n. klo 23 jälkeen vietetään koko jäsenistölle ja kaikille alumneille avoimet jatkot Kirkkotiellä.

Tervetuloa!

P-klubin alumnisitsit 28.3.


Nyt on tullut taas aika kokoontua yhdessä sitsamaan! Jäsenistön ilmoittautuminen alkaa 11.3 klo 12 ja päättyy 16.3. Sitsit voi peruuttaa muusta syystä kuin akuutti sairaus 23.3 asti. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoitathan viestissä ruoka- ja juomatoiveesi sekä mahdolliset allergiat/erikoisruokavaliot. Hinta tuttuun tapaan 8/12e maksun voi suorittaa toimistolle päivystyksessä, paikanpäällä tai tilille. Tarkemmat maksuohjeet tulevat sähköpostilla mukaan mahtuneille. Alumnien ilmoittautumisesta, maksuista yms. huolehtii Henni Kivinen.

Juhlat jatkuvat sitsien jälkeen Kirkkotiellä, jotka ovat avoimet koko jäsenistölle, joten jos et tällä kertaa tullut sitsaamaan, olet kuitenkin tervetullut jatkoille. Pukukoodina Smart casual.

Pääsykoe eduskuntaan -Turun suurin opiskelijavaalipaneeli 18.3.


Koulutuksella on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuuden suunnalle. Panostamalla kolutukseen ja opiskelijoihin panostetaan samalla menestyvään Suomeen. Tule kaupungin suurimpaan opiskelijavaalipaneeliin kuulemaan keskeisimmistä koulutuspoliittisista ja muista ajankohtaisista teemoista, sekä ottamaan selvää mikä puolue tai ehdokas selviää parhaiten opiskelijoiden tentistä. Kuka läpäisee pääsykokeen eduskuntaan?

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubin ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä vaalipaneeli pidetään Tauno Nurmela – salissa yliopiston päärakennuksessa 18.3. klo 15-16.30. Puheenvuoron saavat opiskelijataustaiset tulevaisuuden vaikuttajat kaikista eduskuntapuolueista. Paneelin vetäjänä toimii Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Panelisteiksi ovat varmistuneet seuraavat ehdokkaat:
Anna Sirkiä (Keskusta)
Jukka Vornanen (Vihreät)
Ida Schauman (RKP)
Ville Tavio (Perussuomalaiset)
Sade Kondelin (Vasemmistoliitto)
Jaana Shelby (Kristillisdemokraatit)
Lauri Kattelus (Kokoomus)
Mari-Elina Koivusalo (SDP)

Luvassa on mielenkiintoista keskustelua mm. sellaisista päivänpolttavista kysymyksistä kuten korkeakoulutuksen tulevaisuudesta, työstä, EU- ja euroalueen suunnasta sekä globaalista eriarvoisuudesta. Paneeli lähetetään myös livestreamina, ja yleisö voi osallistua kommenteilla ja kysymyksillä Twitter – seinän kautta. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Akateemiset karaokekilpailut


Kimpoilevatko sulosoinnut kurkunpäästäsi? Oletko oman suihkusi Tauski? Koetteletko lähimmäistesi hermoja jatkuvalla hyräilyllä?

Tervetuloa viettämään musiikintäyteistä keskiviikkoa P-klubin Akateemisten karaokekilpailujen merkeissä! Sooloile tai muodosta eeppinen yhtye ja hurmaa kirkuva yleisö! Raadin parhaiten vakuuttanut lauluesitys palkitaan.

Jos julkinen laulaminen ei kuulu mukavuusalueellesi, tule todistamaan uusien iskelmätaivaan tähtien syntyä tai valloittamaan Lynin tanssilattia. Nopeimmille groovaava haalarimerkki!

Eli siis:
Mitä: P-klubin Akateemiset karaokekilpailut
Missä: Night Club Marilyn
Milloin: keskiviikko 4.3. klo 22-04
Liput 3€


Olipa bravuurisi sitten Eppuja, Leevejä, tai Juicea, Lynissä nähdään!

P-klubin kaverisitsit 2015


P-klubin kaverisitsit lähestyvät! Ota klubiin kuulumaton kaverisi mukaan ja pääsette yhdessä sitsaamaan perinteiseen P-klubin tyyliin.

Teemana tänä vuonna on värikäs ja vauhdikas 80- luku joten nyt vanhempien vaatekomeroille etsimään inspiraatiota. (pukeutuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista).

Sitsit pidetään 4.3. Osakuntasalissa Ylioppilastalo B:n pohjakerroksessa. Sitseille ilmoittaudutaan sähköisesti osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoittautuminen alkaa 13.2. klo 12 ja loppuu 20.2. Ilmoitathan samassa viestissä itsesi ja kaverisi sekä teidän juoma- ja ruokatoiveenne (kasvis/liha). Sitsien peruuttaminen muusta syystä kuin akuutti sairaus on mahdollista 26.2 asti. Sitsien hinta on 8/12 euroa. Mukaan mahtuneille ilmoitetaan maksuohjeet sähköpostilla. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti, jotta sinä ja kaverisi mahdutte mukaan!

Iloinen 80- luvun teema jatkuu Night Club Marilynissa akateemisten karaokekilpailu- bileiden muodossa. (Jatkot eivät kuitenkaan sisälly hintaan).

Tervetuloa sitsaamaan!

P-klubin laskiainen 2015


Laskiainen ja siihen kuuluvat asianmukaiset kuviot lähestyvät vääjämättä jälleen. Tiistaina 17.2. on taas siis klubilaisille luvassa kokonainen päivä pelkkää hyvää ja pelkkää kultaa. Alle on kerätty päivän tapahtumia, jotta jokainen löytää ns. mestoille, eikä eksy muista lehviä kantavista höpönassuista.

klo 12.00 - 14.00

Laskiaispäivystys!

Luvassa nautinnolista Stroh-teetä ja herkullisia käsin leivottuja laskiaispullia - laktoosilla tai ilman. Stereoista pauhaa Kike Elomaan, Veijo Ullakon ja Leo Luodon kaltaisia iskelmäklassikkoja. Aikamoista.

klo 14.45 TYYlikäs laskiainen Vartiovuorenmäellä

Päivystyksestä siirrymme sopivasti Vartivuorenmäelle nöyryyttämään muut Turun korkeakoulujen ainejärjestöt perinteisessä mäenlaskukilpailussa. Voitto ratkaistaan huutoäänin, joten kaikki paikalle laulamaan Oodin Sitoutumattomuudelle viimeistä säkeistöä! P-klubin pulkan suunnitteluun ja rakentamiseen saavat kaikki osallistua ottamalla yhteyttä liikuntavastaava Blomqvistiin.

Tämän jälkeen Toimistolla, sen lähiympäristössä tai missä tahansa on mahdollisuus nauttia näin yleisesti elämästä. Kunnes anniskeluravintola CocoLoco suunnilleen kello 18.00 jälkeen avaa porttinsa ja karaokevälineensä herrasmiehille ja leideille. Mahdollisin alennetuin virvokehinnoin!

Viini- ja juustoilta toimistolla 4.2.

Luokitteletko viinit vain niiden värin perusteella? Tarttuuko valtion alkoholiliikkeestä jatkuvasti halvin pullo mukaan? Onko perjantaipullosi kylkeä koristanut jo vuosia sama härkä?

Ei hätää! Pienen tauon jälkeen on ilo ilmoittaa, että P-klubi järjestää jälleen viini-illan. 4.2. keskiviikkona olisi tarkoitus nautiskella erilaisista viineistä ja asianmukaisesta tarjoilusta toimistolla klo 18:00 alkaen. Tervetulleita ovat niin vasta-alkajat, kuin kokeneemmatkin viinitietäjät.

Illan teemana on vuoden viinit. Pääsemme siis maistelemaan vuoden 2014 parhaimmistoon kuuluvia juomia. Lista yksittäisistä viineistä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

P-klubin lisäksi maisteluillan meille mahdollistaa Korkkivika ry:ssäkin vaikuttava Janne Salakka. Asiantuntemusta siis löytyy, joten enää kaivataan paikalle janoisia ja viinille lämpeäviä klubilaisia!

Tapahtumaan voi ilmoittautua 22.1. klo 12 alkaen toimistokäytävälle ilmestyvään listaan. Mukaan mahtuu 20 nopeinta ja tapahtuma kustantaa vaivaiset 9€.

Tervetuloa!

Yhdistyksen ylimääräinen kokous 29.1.


Tervetuloa Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n ylimääräiseen kokoukseen torstaina 29.1. klo 16:30 alkaen.

Kokous järjestetään Turun yliopiston luentosalissa pub 1 (Publicum). Kokouskutsu ja esityslista ovat jäsenistölistalle lähetetyn sähköpostiviestin liitteenä. Kokouksessa käsitellään politiikan tutkimuksen valmennuskurssien siirtoa yhdistyksen omistaman yrityksen Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n alaisuuteen. Yhdistyksen hallitus on esittänyt kurssien siirtoa 19.1. pidetyssä kokouksessa.

Samassa yhteydessä pidetään myös Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n ylimääräinen kokous, jossa käsitellään alkupääoman sijoittamista Timo Soikkasen juhlarahastoon. Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen on lähetetty aiemmin sähköpostilistalle.