P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Ajankohtaista Klubissa


P-klubin ekskursio Tukholmaan 2.-5.12.

Paul Hermansson
13.10.2015


Ateenan eksursion valitettavan peruuntumisen takia P-klubi tarjoaa mahdollisuuden ylimääräiseen ekskursioon!

Kohteeksi on valikoitunut rakas vihattu naapurimme Ruotsi ja sen pääkaupunki Tukholma. Vain lyhyen laivamatkan päässä oleva Tukholma on monille tuttu, mutta harva on kuitenkaan perehtynyt siihen turistin pintaraapaisua syvemmältä. Haluammekin korvata tämän puutteen todella tutustumalla vanhaan emämaahan.

Ekskursio sijoittuu joulukuun alkuun päiville 2. - 5.12. Lähdemme matkaan 2. päivän illalla Turun satamasta, saapuen aamulla Tukholmaan. Tukholmassa vietämme kaksi yötä hotellissa, minkä jälkeen palaamme lauantai-iltana laivalla takaisin kotoisaan Suomeen. Turussa olemme 6. päivän aamuna. Siirtyminen kahdesti Itämeren yli kustantaa yhteensä 24,35€ per henkilö. Parasta majoitusvaihtoehtoa kartoitetaan vielä, mutta näillä näkymin koko reissun hinta jää alle 150€.

Kohteita, joiden kanssa olemme olleet yhteydessä vierailusta ovat ainakin:
-Stockholm environment institute
-The Institute for Security and Development Policy -Swedish Institute of International Affairs (UI)
-Suomen suurlähetystö Tukholmassa

Ja lisää tulee.

Aikaa on varattu myös nähtävyyksien kiertämiseen ja yleiseen ihmettelyyn.

Ilmoittautuminen eksursiolle alkaa ensi viikon tiistaina 20.10 tasan kello 12. Mukaan mahtuvat vain 25 ensimmäistä onnekasta, joten tarkkana sen klikkauksen kanssa. Pitkällisen pohdinnan jälkeen tulimme päätökseen, että ilmoittautuneista huomioidaan ensimmäisenä toisen vuoden opiskelijat ja siitä akateemisesti vanhemmat. Mikään ei siis estä fukseja ilmoittautumasta ja toivommekin myös heiltä halukkuutta excuiluun löytyvän. Vaikka tämä voi vaikuttaa järjestelmälliseltä epäreiluuden harjoittamiselta, totesimme ulkomaan ekskursion olevan aina ollut nimenomaan vanhempien opiskelijoiden tapahtuma. Yksinkertainen syy tähän on tietenkin ollut ilmoittautumisen järjestäminen jo viime keväänä, mihin nykyisillä fukseilla ei ollut mahdollisuuksia osallistua. Tämän valossa järjestelymme seuraa siis perinteitä ja toivommekin ymmärrystä jäsenistöltä. Jos vanhempia opiskelijoita ilmoittautuu mukaan vähemmän kuin 25, pääsevät fuksit mukaan aikajärjestyksessä.

Lisäinfoa tulee sitä mukaa kun kohteet ja hotellit varmistuvat, toivottavasti vielä tämän viikon aikana. Kaikki tiedot laitetaan myös ekskursion Facebook-tapahtumaan. Jos kysymyksiä ilmenee, älkää epäröikö otta yhteyttä ekskursiovastaaviinne Jaakkoon (jpjbru@utu.fi) tai Susannaan (susanna.k.nurmi@utu.fi).

Heja Sverige!

-Jaakko ja Susanna

P-klubin väittelyilta 22.10.

Paul Hermansson
13.10.2015


P-klubin perinteisen hulvaton väittelyilta saapuu tänäkin vuonna piristämään ryminällä saapunutta syksyä. Mikäli et vielä tänä syksynä ole päässyt tarpeeksi loistavia mielipiteitäsi julistamaan, kannattaa argumentoinnin jaloa taitoa tulla harjoittelemaan takuulla mieltä ylentävässä seurassa!

Torstaina 22.10. klo 18 alkaen väitellään toimistolla toinen toistaan tärkeämmistä ja vakavammista aiheista. Viime vuosina on väitelty muun muassa ajan rakenteesta, ananaksen kuulumisesta pizzaan sekä auringon nousemisesta huomenna. Aiheet kilpailussa eivät siis ole kovinkaan vakavia vaan ennemminkin luovuutta testaavia.

Kilpailun voittaja saa itselleen tuhottomasti mainetta ja kunniaa, nimensä palkintopokaaliin sekä upeita yllätyspalkintoja.

Saapukaa siis paikalle lukuisina ja valmiina taistoon!

XL vuosijuhlilla nyt omat tapahtumasivut!

Paul Hermansson
7.10.2015


Yhteenvedon P-klubin vuosijuhlaviikon tapahtumista ja aikatauluista löydät klikkaamalla etusivun banneria.

P-klubin ja TYY:n Edustajistovaalipaneeli 13.10.

Paul Hermansson
6.10.2015


Syksyn edustajistovaalit lähestyvät! Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi.

TYY ja P-klubi järjestävät tiistaina 13.10. klo 14.15 Publicum 3 luentosalissa yhteistyössä vaalipaneelin, jossa ehdolle asettuvat vaaliliitot kohtaavat toisensa. Tilaisuudessa sinulla on mahdollisuus ottaa selvää kullekin vaaliliitolle tärkeistä aiheista. Tule seuraamaan mikä liitto ajaa juuri sinun asiaasi!

Paneelissa kunkin vaaliliiton edustajat keskustelevat opiskelijapolitiikan polttavimmista kysymyksistä. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille. Paneeli lähetetään myös suorana TYYn Youtube-kanavan kautta. Linkki julkaistaan muun muassa TYYn Facebook-sivulla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuuteen ovat kutsuttuja kaikki ehdolla olevat listat. Tällä hetkellä varmistuneita panelisteja ovat:

Katariina Kulha, Vihreä lista

Maarit Koivisto, TYRMY -lista

Ville Laakso, Ryhmä Lex

Miika Merta, Perussuomalaiset

Sini Saarinen, Humanistilista'15

Janika Takatalo, Oikeat

Max Talvinko, Soihdunkantajat

Laura Vähäsaari, TuKy-lista

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien ennakkoäänestys järjestetään lokakuun lopussa 26.–29.10. ja varsinaiset vaalipäivät ovat 3.-4.11. Äänestys tapahtuu sähköisesti osoitteeseen tyy.fi/vaalit ilmestyvän linkin kautta. Samasta osoitteesta voit käydä kurkkaamassa lisätietoa edustajistovaaleista.

Nyt ei nukuta!

P-klubi 40 vuotta: Verenluovutus

Paul Hermansson
5.10.2015


Arvon jäsenistö,

Kuten jotkut ovat jo ehkä kuulleet, täyttää rakas ainejärjestömme P-klubi tänä vuonna täydet 40 vuotta! Tätä juhlistamme erinäisin tapahtumin koko vuosijuhlaviikon 26.10. - 31.10., joka huipentuu viikonloppuna järjestettäviin vuosijuhliin ja akateemiseen silliaamiaiseen.

Loppuviikon aikana hulinat painavat päälle todenteolla, joten juhlaviikko on hyvä aloittaa yhteisellä verenluovutuksella maanantaina 26.10. kello 16.30. Yliopistonkadun veripalveluun lähdemme yhteislähdöllä toimiston edestä kello 16.10. Tämä on oiva tilaisuus antaa omastaan hyvään tarkoitukseen, ennen loputonta nauttimista.

Jotta osaamme ilmoittaa oikean määrän osallistujia SPR Veripalveluun, pyydämme teitä ilmoittamaan halukkuutenne luovuttaa verta 9.10. mennessä osoitteeseen p-klubi@utu.fi. Samaan osoitteeseen voitte osoittaa mahdolliset kysymykset.

Lisätietoa verenluovutuksesta: http://www.veripalvelu.fi/www/3446

Vuosijuhlaviikon muista tapahtumista on tulossa lähipäivinä lisää tietoa, joten pysykää kuulolla!

P-klubin kirppis 22.10.

Paul Hermansson
5.10.2015


Pursuavatko kaappisi täynnä tarpeettomia tavaroita? Eikö vaatekaappisi mahdu enää kiinni? Olisiko aika siivota vähän paikkoja ja hankkiutua turhasta tavarasta eroon? Ei hätää, ratkaisu on käsissäsi!

P-klubi järjestää kaikille avoimen kirpputorin torstaina 22.10. klo 12-15 Turku-salissa. Myyntipaikat ovat avoimia kaikille klubilaisille ja täytetään saapumisjärjestyksessä. Samalla esillä on myös myynnissä koko jäljellä oleva klubituotekavalkadi, josta löytyy mm. hupparia, pikeepaitaa ja collegepaitaa, sekä tietenkin haalarimerkkejä. Nyt on siis oiva tilaisuus tulla ostamaan sinulta vielä puuttuvat klubivaatteet!

Luonnollisesti toimistolla on myös samaan aikaan käynnissä päivystys, joten tarjolla on myös kahvia ja keksejä. :)

Tervetuloa myymään ja penkomaan muiden myyntipöytiä!

P-klubin joukkue Sammonmaljan jalkapalloturnaukseen

Paul Hermansson
30.9.2015


Kauan odotettu Sammonmaljan turnaus alkaa! Ensimmäisenä lajina on perinteisesti yksi P-klubin monista vahvuusalueista, jalkapallo. Viime vuosien menestyksen ja mitalisateen jälkeen on kuitenkin aloitettava nöyrästi uusi matka kohti ikuista kunniaa. Sateen kastelema Kuuvuoren kenttä huutaa P-klubin jäsenistöä tykittämään yläkulmia ja jakelemaan sääntöjenmukaisia liukkareita.

P-klubin otteluohjelma näyttää seuraavalta:

30.9 Bootlex vs P-klubi klo 16.00

30.9 P-klubi vs International Students klo 17.00

1.10 P-klubi vs Nurmisten veivikerho klo 17.00

5.10 P-klubi vs Functio Laesa klo 17.00

8.10 Kritiikki vs P-klubi klo 15.00

Pelit pelataan Kuuvuoren kentällä. Jatkopeleistä tiedotetaan myöhemmin.

Sääntöinä jalkapallosäännöt, pelit tosin pelataan pienellä kentällä ja pieniin maaleihin. Sammonmaljassa pätevät myös samat herrasmiessäännöt, kuin muissakin lajeissa. Jokainen P-klubin jäsen on enemmän kuin toivottu pelaamaan, mutta jos polvi on kipeä (tai ei kiinnosta pelata) ovat kaikki tervetulleita luomaan tunnelmaa kentän laidalle!

Turnauksen etenemistä voit seurata Sammonmaljan intrasivuilta:

Forza P-klubi!

Joukkue Facebookissa

Haalaritentti 7.10.

Paul Hermansson
28.9.2015


Tänä päivänä Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n 40. juhlavuoden fuksit pääsevät osoittamaan klubilaisuutensa, ja pukevat ylleen ylväät lehvien koristelemat haalarit.

Vai pukevatko sittenkään?

Saavu siis TYY:n saunalle nakkipassi täytettynä, sekä sanasta sanaan ulkoa opeteltu tenttimateriaali täydellisesti sisäistettynä. Tiedossa on asiaankuuluvia perinteitä, itse hermoja raastavaa tenttiä unohtumatta.

Tentissä parhaiten pärjääville on mahdollisesti luvassa myös ne haalarit!

Koko jäsenistölle avoimet jatkot pidetään anniskeluravintola Portissa!

P-klubin syksyn peli-ilta 24.9.

Paul Hermansson
17.9.2015


Mikä olisikaan parempi ajanviete syysiltojen pimetessä, kuin saapua P-klubin peli-iltaan! Pelivarasto on ehtinyt kesän aikana pölyttyä ja nyt onkin aika kokoontua jäsenistön kanssa toimistolle ottamaan mittaa lautapelien herruudesta. Illan aikana käytössä on myös Turku-sali, joten useammallekin peliporukalle riittää runsaasti tilaa.

Saapukaa siis toimistolle 24.9. klo 18:00 viettämään aikaa klubikavereiden kanssa tai vaihtoehtoisesti korjaamassa Trivial Pursuitin voitto kotiin!

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XL vuosijuhlat

Paul Hermansson
15.9.2015


Tervehdys jäsenistö ja klubin ystävät!

Tervetuloa viettämään kanssamme Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n XL vuosijuhlia perjantaina 30.10. Juhlallisuudet alkavat cocktailtilaisuudella Turun VPK:n talolla kello 17.00. Tilaisuudessa julkaistaan myös yhdistyksen 40- vuotisjuhlajulkaisu. Samassa paikassa juhlimme myös pääjuhlaa kello 19.00 alkaen. Jatkoja vietetään Kirkkotiellä 00.45 eteenpäin. Sinne ovat tervetulleet myös ne jäsenet, jotka eivät pääse pääjuhlaan.

Seuraavana päivänä lähdetään viettämään akateemista silliaamiaista salaiseen ja viihtyisään paikkaan X. Bussikuljetus lähtee toimiston edestä (Rehtorinpellonkatu 4 A) kello 10.30. Myös sinne ovat tervetulleet nekin, jotka eivät osallistu pääjuhlaan.

Ilmoittautauminen alkaa 21.9 ja päättyy 20.10. Ilmoittautumiset, kysymykset ja ilmoitukset cocktailtilaisuudessa esitettävistä tervehdyksistä voi lähettää osoitteeseen festikset@gmail.com

llalliskortin hinta on jäsenille 85 euroa ja alkoholiton 75 euroa. Muille kuin jäsenille illalliskortti maksaa 95 euroa ja alkoholiton 85 euroa. Alumnikortti maksaa 105 euroa sekä juhlavuoden kannatuskortti 120 euroa. Kaikki korttivaihtoehdot sisältävät akateemisen silliaamiaisen sekä bussikuljetukset. Erikseen maksettuna silliaamiainen maksaa 10 euroa. Tarkemmmat maksuohjeet tulevat ilmoittautumisen jälkeen.

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan yhdistyksemme 40- vuotista taivalta mitä parhaimmassa seurassa,

Anna Hiltunen & Irene Heikkilä
Juhlavastaavanne

P-klubin työelämäilta 22.9.

Paul Hermansson
13.9.2015


Tervetuloa perinteiseen P-klubin työelämäiltaan!

Ilta on hyvä tilaisuus tutustua valmistumisen jälkeisiin työelämämahdollisuuksiin ja -haasteisin. Tänä vuonna työelämäillan teemana on ajankohtaisesti 'yhteiskuntatieteilijä yrittäjänä'. Illan alustajat julkistetaan pian.

Työelämäilta pidetään Turku-salissa tiistaina 22.9. klo 18 alkaen.

Turku Tutuksi - Turun Linna 17.9.

Paul Hermansson
13.9.2015


Turku tutuksi -kierros jatkuu torstaina 17.9. klo 16:00 Turun linnan vierailulla. Kaikki ovat erittäin tervetulleita osallistumaan, muutkin kuin vain nakkipassimerkintöjä metsästävät! Tavataan bussilla liikkujat kauppatorilla T6-pysäkillä vähän ennen 15:30 jolloin bussi 1 lähtee kohti Turun linnaa. Jos myöhästyt tästä yhteislähdöstä, ei hätää, klo 15:42 lähtee seuraava bussi. Myös ominpäin saa tietenkin tulla paikalle, esim. pyörällä.

Kierrokselle osallistuu lisäksi Kritiikin opiskelijoita ja linnassa meille on kierrosta vetämässä myös heidän opiskelijansa.

Linnaan on ilmainen sisäänpääsy HOL-tarralla. Mikäli sinulla ei sellaista vielä ole, on niitä mahdollista saada P-klubin toimistolta päivystyksen yhteydessä ti ja to klo 12-14. Kulttuurivastaava ottaa myös paikalle muutaman ylimääräisen ellei torstaihin mennessä ole tarraa ehtinyt hakea.

P-klubin kastajaiset 27.8.

Paul Hermansson
18.8.2015


On kulunut vuosi siitä, kun P-klubin uljas jäsenistö toivotti tuoreet opiskelijanalut tervetulleiksi sinisten lehvien turvalliseen huomaan.

Torstaina 27.8. on jälleen aika sytyttää klubilaisuuden kirkkaana loistava liekki uusien opiskelijoiden sydämiin ja toivottaa heidät tervetulleiksi P-klubiin perinteisillä kastajaismenoilla!

Meno ja meininki alkaa laitospuistossa klo 15:00. Bussikuljetukset (paikkoja tuttuun tapaan rajoitetusti) salaiselle indoktrinaatioleirille lähtevät klo 18:00 Yo-talo A:n edestä. Muistakaa ottaa mukaan rokotustodistukset, passi ja makuupussi!

Ilmoittautukaa myös ryhmänvetäjiksi osoitteeseen johwah@utu.fi!

Tervetuloa!

Seurusteluilta Bremerissä 25.8.

Paul Hermansson
18.8.2015


Tervetuloa perinteiseen P-klubin fuksien ja jäseniston illanviettoon Bremeriin!

Kesää on mahdollisesti vielä jäljellä, mutta saattaa yksinkertaisesti olla vain parempi suunnata katseet opiskelujen alkuun, sekä tuoreimpien Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubin fuksien lämpimään vastaanottoon. Saavu siis tiistaina 25.8. kello 19 ravintola Bremeriin tapaamaan niin vanhoja kuin uusia klubituttuja. Ohjelmassa on mm. vapaata seurustelua!

Nähkäämme elokuussa!

P-klubi onnittelee opiskelemaan päässeitä!

Paul Hermansson
1.7.2015


P-klubi onnittelee uusia poliittisen historian ja valtio-opin fukseja opiskelupaikasta! Uusien P-klubilaisten postiluukkuihin kolahtaa pian kesälukemista, muut joutuvat tyytymään YYA-Walpon sähköiseen versioon, joka on nyt luettavissa Issuussa.

P-Klubin höntsät

Paul Hermansson
28.5.2015


Klubilainen! Varsinaisen toimintakauden ollessa kesätauolla kannattaa seurata Facebookissa P-klubin höntsäryhmää. Kaikenlaista palloilua järjestellään ja sovitaan osallistumisaktiivisuuden ja sään mukaan biitsistä futikseen.

P-klubin höntsät

Jokainen syy, joka estää kuntoilun, on tekosyy. - Urho Kaleva Kekkonen

P-klubin vappu kuvina!

Paul Hermansson
19.5.2015


Vuoden 2015 huikeaa vappuviikkoa voi nyt muistella selailemalla sivuston galleriaosiota.

http://www.p-klubi.fi/?id=galleria

P-klubin kevätkeitto 2015

Paul Hermansson
4.5.2015


Hei ihanat klubilaiset!

Vapun jälkeen on vielä elämää! Kesä saapuu mutta P-klubi kutsuu jäsenistönsä vielä kerran yhteen perinteikkäälle Kevätkeitolle!

Kevätkeittoa juhlitaan perjantaina 15.toukokuuta kello 18.00 alkaen. Paikkana toimii Aurinkolahden mökki Hirvensalossa. Luvassa on rentoa yhdessäoloa, grillailua, saunomista ja hyvää klubiseuraa.

Tapahtuman hinta on 5 euroa ja se sisältää haalarimerkin ja pientä naposteltavaa! Seuraavana aamuna sitsataan piknik-sitsien muodossa ja päähän vielä hassu hattu! Sitsien hinta on 10e. Jos osallistut sitsaamaan, ei sinun erikseen tarvi maksaa Kevätkeiton 5e:n maksua. Maksut maksetaan paikanpäällä käteisellä. Piknik-sitseille voi ilmoittautua osoitteeseen festikset@gmail.com. Perjantaina on tarjolla myös grillattavaa korvausta vastaan. Omia grillattavia kannattaa myös ottaa mukaan! Paikan päällä myös yöpymismahdollisuus!

Aurinkolahteen pääsee kätevästi busseilla nro 50 ja 51 Kauppatorin laidalta. Kuskilta voi pyytää apua, jotta osaat jäädä Oriniemen päätepysäkillä pois. Pysäkiltä kävelymatkaa on enää parisataa metriä hiekkatietä pitkin.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme kevätkauden päättäjäisiä!
Kesäterkuin,

festiksenne Anna ja Irene

P-klubi

Tapahtumat

Ti 13.10. Edustajistovaalipaneeli
Su 18.10. Syysristeily
To 22.10. Kirppis
To 22.10. Väittelyilta
Ma 26.10. P-klubi 40 vuotta: Verenluovutus
Ti 27.10. P-klubi 40 vuotta: Tanssitreenit
Ke 28.10. P-klubi 40 vuotta: Viini-ilta
To 29.10. P-klubi 40 vuotta: Juhlaseminaari
Pe 30.10. P-klubin XL vuosijuhlat
La 31.10. Akateeminen silliaamiainen

Päivystykset tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 toimistolla.

Hallituksen kokoukset pidetään maanantaisin klo 18:00, ellei toisin ilmoiteta.

Tarkempaa tietoa tapahtumista Toiminta-sivulla.

TENTTIPALAUTELOMAKE

P-klubi Facebookissa

P-klubi Instagramissa

Klubissa kuultua

"Siellä ne rikkaat kiertää veroja jossain, mut kyllä mä Virosta viinani haen! Niin ne crocs-jalkaiset verosuunnittelijat valittaa siellä lautoillaan ." - Aleksi päivystyksessä.

"Mä en tiedä edes mitään."
- Johan Provinssirockissa.

"Tää on vähän kuin olisi lynissä merellä... siis Merilynissä."
- Paul kansainvälisillä vesillä.

"Sain pari noppaa ja rahat meni."
- Emma muistelee fuksisyksyä.

"Mutta voin kertoa, että se tunne joka siellä haalarissa sykkii, on rakkautta. Halusit tai et."
- Mikael Jungner lehdessä.

Klubista

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry. (P-klubi) on Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestö. Tehtävämme on toimia jäsenistömme edunvalvojana Turun yliopiston sekä sen alaisuudessa toimivien poliittisen historian ja valtio-opin laitosten suuntaan.

Toisaalla

Unican tämän päivän lounaat

kopoblogi Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut Monkey