P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Ajankohtaista Klubissa
Kutsu yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Paul Hermansson
20.3.2015


Tervetuloa P-klubin sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 24.3. klo 16.30 alkaen Publicumin luentosalissa PUB4. Yhdistyslaissa ja yhdistyksen säännöissä säädettyjen asioiden lisäksi yhdistyksen omistaman osakeyhtiön asioista. Jäsenistölistalle lähetetyn sähköpostin liitteenä ovat kokouskutsut ja sekä niiden liitteet.

Yliopistovalmennuksen hallitukseen halukkaat voivat ilmaista halukkuutensa paikan päällä.

Peli-ilta 1.4.

Paul Hermansson
17.3.2015


On aika järjestää viimeinen peli-ilta ennen syksyä. Tällä kertaa käytössämme on toimiston lisäksi myös Turku-sali, joten tilaa riittää vaikka twisterin pelaamiseen.

Saapukaa siis sankoin joukoin paikalle keskiviikkona 1.4. klo 18:00. Luvassa on pientä tarjoilua ja nopeimmat syövät hitaat. Myös omia pelejä voi ottaa mukaan.

P-klubin alumnipäivä 28.3.

Paul Hermansson
17.3.2015


Arvon jäsenistö,

P-klubin alumnipäivä tulee taas lauantaina 28.3!

Kello 12 alkaen on mahdollisuus lounastaa yhdessä Assarilla opiskelijoiden ja alumnien kesken. Paikalla on myös poliittisen historian vasta eläkkeelle jäänyt professori Timo Soikkanen. Kello 13.30 alkaen poliittisen historian laitoksella kuullaan mielenkiintoisia alumnien puheenvuoroja ja mahdollisuus yhteiseen keskusteluun.

Päivän ohjelma:
13.30 Jorma Tuominen, Yle Turku
14.15 Inkeri Halme, Taksvärkki ry
15.00 Kalle Euro, Rud Pedersen Finland
15.45 Aki Asola, Eduskuntatiedotus

17.00 Ylähuoneen vuosikokous Toimistolla

Alumnipäivä huipentuu perinteiseen tapaan alumnisitseihin. Sitsien päätyttyä n. klo 23 jälkeen vietetään koko jäsenistölle ja kaikille alumneille avoimet jatkot Kirkkotiellä.

Tervetuloa!

Walpo 1/15


Paul Hermansson
13.3.2015

Uusin Walpo on nyt luettavissa issuu-muodossa!

P-klubin kotimaanekskursio 9.-10.4.

Paul Hermansson
10.3.2015


Lehtipuiden silmut aukeavat, linnut livertävät ja koirankakat paljastuvat sulavan lumen alta. Kevät tulee siis kovaa kyytiä ja tiukasti sen imussa P-klubin perinteinen excu kohti Suomen valheellista pääkaupunkia Helsinkiä 9.-10.4.

Ekskursion aikana tarkoituksena on vierailla työelämärelevanteissa kohteissa ja viettää illalla aikaa ystäväainejärjestöjemme, VOO:n ja Polhon kanssa. Torstaille kohteeksi on varmistunut ainakin valtiovarainministeriö. Yritämme myös päästä kuulemaan puolueiden kansainvälisestä demokratiayhteistyöstä (DEMO ry) ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistyksestä (KEHYS ry). Mikäli tämä ei onnistukaan, on olemassa vaihtoehtoinen kohde. Asia varmistuu parin päivän kuluessa.

Perjantaina luvassa aamupäivällä on Poliittisen valokuvan festivaali -näyttely Suomen valokuvataiteen museossa ja sen jälkeen pääsemme tutustumaan Yleen. Siellä politiikan toimittaja Pekka Ervasti on luvannut kertoa työstään ja vastailla kysymyksiimme.

Mikäli muutoksia ilmenee, ilmoitetaan niistä mahdollisimman nopeasti facebookiin ja sähköpostiin. Matkan lopullinen hinta muodostuu pääasiassa mahdollisesta kuljetuksesta ja yöpymisestä.

Ilmoittautuminen kotimaan ekskursiolle alkaa tämän viikon perjantaina 13.3. klo 12 sähköpostilla osoitteeseen jpjbru@utu.fi. Ilmoitathan viestissä seuraavat tiedot: nimi, tarvitsetko torstaina bussikuljetuksen Helsinkiin, sekä tarvitsetko yöpaikan hotellista to-pe yöksi. Matka takaisin Turkuun on jokaisen osallistujan järjestettävä itse.

Viritähän siis kellosi atomiaikaan ja valmistaudu ilmoittamaan itsesi ikimuistoiselle Helsingin reissulle klubitovereidesi kanssa! Huomioi, että ennen klo 12 saapuneet ilmoittautumisviestit hylätään. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kaikki mukaan isolle kirkolle!

P-klubin alumnisitsit 28.3.

Paul Hermansson
5.3.2015


Arvon jäsenistö ja alumnit,

Nyt on tullut taas aika kokoontua yhdessä sitsamaan! Jäsenistön ilmoittautuminen alkaa 11.3 klo 12 ja päättyy 16.3. Sitsit voi peruuttaa muusta syystä kuin akuutti sairaus 23.3 asti. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoitathan viestissä ruoka- ja juomatoiveesi sekä mahdolliset allergiat/erikoisruokavaliot. Hinta tuttuun tapaan 8/12e maksun voi suorittaa toimistolle päivystyksessä, paikanpäällä tai tilille. Tarkemmat maksuohjeet tulevat sähköpostilla mukaan mahtuneille. Alumnien ilmoittautumisesta, maksuista yms. huolehtii Henni Kivinen.

Juhlat jatkuvat sitsien jälkeen Kirkkotiellä, jotka ovat avoimet koko jäsenistölle, joten jos et tällä kertaa tullut sitsaamaan, olet kuitenkin tervetullut jatkoille. Pukukoodina Smart casual.

Tervetuloa!

Pääsykoe eduskuntaan -Turun suurin opiskelijavaalipaneeli 18.3.

Paul Hermansson
28.2.2015


Koulutuksella on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuuden suunnalle. Panostamalla kolutukseen ja opiskelijoihin panostetaan samalla menestyvään Suomeen. Tule kaupungin suurimpaan opiskelijavaalipaneeliin kuulemaan keskeisimmistä koulutuspoliittisista ja muista ajankohtaisista teemoista, sekä ottamaan selvää mikä puolue tai ehdokas selviää parhaiten opiskelijoiden tentistä. Kuka läpäisee pääsykokeen eduskuntaan?

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubin ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä vaalipaneeli pidetään Tauno Nurmela – salissa yliopiston päärakennuksessa 18.3. klo 15-16.30. Puheenvuoron saavat opiskelijataustaiset tulevaisuuden vaikuttajat kaikista eduskuntapuolueista. Paneelin vetäjänä toimii Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Panelisteiksi ovat varmistuneet seuraavat ehdokkaat:
Anna Sirkiä (Keskusta)
Jukka Vornanen (Vihreät)
Ida Schauman (RKP)
Ville Tavio (Perussuomalaiset)
Sade Kondelin (Vasemmistoliitto)
Jaana Shelby (Kristillisdemokraatit)
Lauri Kattelus (Kokoomus)
Mari-Elina Koivusalo (SDP)

Luvassa on mielenkiintoista keskustelua mm. sellaisista päivänpolttavista kysymyksistä kuten korkeakoulutuksen tulevaisuudesta, työstä, EU- ja euroalueen suunnasta sekä globaalista eriarvoisuudesta. Paneeli lähetetään myös livestreamina, ja yleisö voi osallistua kommenteilla ja kysymyksillä Twitter – seinän kautta. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

P-klubin Akateemiset karaokekilpailut 2015

Paul Hermansson
19.2.2015


Kimpoilevatko sulosoinnut kurkunpäästäsi? Oletko oman suihkusi Tauski? Koetteletko lähimmäistesi hermoja jatkuvalla hyräilyllä?

Tervetuloa viettämään musiikintäyteistä keskiviikkoa P-klubin Akateemisten karaokekilpailujen merkeissä! Sooloile tai muodosta eeppinen yhtye ja hurmaa kirkuva yleisö! Raadin parhaiten vakuuttanut lauluesitys palkitaan.

Jos julkinen laulaminen ei kuulu mukavuusalueellesi, tule todistamaan uusien iskelmätaivaan tähtien syntyä tai valloittamaan Lynin tanssilattia. Nopeimmille groovaava haalarimerkki!

Eli siis:
Mitä: P-klubin Akateemiset karaokekilpailut
Missä: Night Club Marilyn
Milloin: keskiviikko 4.3. klo 22-04
Liput 3€


Olipa bravuurisi sitten Eput, Leevit tai Juice, Lynissä nähdään!

P-klubin kaverisitsit 2015

Paul Hermansson
10.2.2015


P-klubin kaverisitsit lähestyvät! Ota klubiin kuulumaton kaverisi mukaan ja pääsette yhdessä sitsaamaan perinteiseen P-klubin tyyliin.

Teemana tänä vuonna on värikäs ja vauhdikas 80- luku joten nyt vanhempien vaatekomeroille etsimään inspiraatiota. (pukeutuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista).

Sitsit pidetään 4.3. Osakuntasalissa Ylioppilastalo B:n pohjakerroksessa. Sitseille ilmoittaudutaan sähköisesti osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoittautuminen alkaa 13.2. klo 12 ja loppuu 20.2. Ilmoitathan samassa viestissä itsesi ja kaverisi sekä teidän juoma- ja ruokatoiveenne (kasvis/liha). Sitsien peruuttaminen muusta syystä kuin akuutti sairaus on mahdollista 26.2 asti. Sitsien hinta on 8/12 euroa. Mukaan mahtuneille ilmoitetaan maksuohjeet sähköpostilla. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti, jotta sinä ja kaverisi mahdutte mukaan!

Iloinen 80- luvun teema jatkuu Night Club Marilynissa akateemisten karaokekilpailu- bileiden muodossa. (Jatkot eivät kuitenkaan sisälly hintaan).

Tervetuloa sitsaamaan!

P-klubin laskiainen 2015

Paul Hermansson
2.2.2015


Laskiainen ja siihen kuuluvat asianmukaiset kuviot lähestyvät vääjämättä jälleen. Tiistaina 17.2. on taas siis klubilaisille luvassa kokonainen päivä pelkkää hyvää ja pelkkää kultaa. Alle on kerätty päivän tapahtumia, jotta jokainen löytää ns. mestoille, eikä eksy muista lehviä kantavista höpönassuista.

klo 12.00 - 14.00

Laskiaispäivystys!

Luvassa nautinnolista Stroh-teetä ja herkullisia käsin leivottuja laskiaispullia - laktoosilla tai ilman. Stereoista pauhaa Kike Elomaan, Veijo Ullakon ja Leo Luodon kaltaisia iskelmäklassikkoja. Aikamoista.

klo 14.45 TYYlikäs laskiainen Vartiovuorenmäellä

Päivystyksestä siirrymme sopivasti Vartivuorenmäelle nöyryyttämään muut Turun korkeakoulujen ainejärjestöt perinteisessä mäenlaskukilpailussa. Voitto ratkaistaan huutoäänin, joten kaikki paikalle laulamaan Oodin Sitoutumattomuudelle viimeistä säkeistöä! P-klubin pulkan suunnitteluun ja rakentamiseen saavat kaikki osallistua ottamalla yhteyttä liikuntavastaava Blomqvistiin.

Tämän jälkeen Toimistolla, sen lähiympäristössä tai missä tahansa on mahdollisuus nauttia näin yleisesti elämästä. Kunnes anniskeluravintola CocoLoco suunnilleen kello 18.00 jälkeen avaa porttinsa ja karaokevälineensä herrasmiehille ja leideille. Mahdollisin alennetuin virvokehinnoin!

Kokonainen päivä klubilaisten kanssa, parasta!

Myös Wapun ennenaikainen fiilistely on sallittua laskiaisena.

Walpo 5/14

Paul Hermansson
26.1.2015

Uusin Walpo on nyt luettavissa Issuu-muodossa!

Kutsu yhdistyksen ylimääräiseen kokoukseen

Paul Hermansson
22.1.2015


Tervetuloa Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n ylimääräiseen kokoukseen torstaina 29.1. klo 16:30 alkaen.

Kokous järjestetään Turun yliopiston luentosalissa pub 1 (Publicum). Kokouskutsu ja esityslista ovat jäsenistölistalle lähetetyn sähköpostiviestin liitteenä. Kokouksessa käsitellään politiikan tutkimuksen valmennuskurssien siirtoa yhdistyksen omistaman yrityksen Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n alaisuuteen. Yhdistyksen hallitus on esittänyt kurssien siirtoa 19.1. pidetyssä kokouksessa.

Samassa yhteydessä pidetään myös Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n ylimääräinen kokous, jossa käsitellään alkupääoman sijoittamista Timo Soikkasen juhlarahastoon. Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen on lähetetty aiemmin sähköpostilistalle.

Viini- ja juustoilta toimistolla 4.2.

Paul Hermansson
20.1.2015


Luokitteletko viinit vain niiden värin perusteella? Tarttuuko valtion alkoholiliikkeestä jatkuvasti halvin pullo mukaan? Onko perjantaipullosi kylkeä koristanut jo vuosia sama härkä?

Ei hätää! Pienen tauon jälkeen on ilo ilmoittaa, että P-klubi järjestää jälleen viini-illan. 4.2. keskiviikkona olisi tarkoitus nautiskella erilaisista viineistä ja asianmukaisesta tarjoilusta toimistolla klo 18:00 alkaen. Tervetulleita ovat niin vasta-alkajat, kuin kokeneemmatkin viinitietäjät.

Illan teemana on vuoden viinit. Pääsemme siis maistelemaan vuoden 2014 parhaimmistoon kuuluvia juomia. Lista yksittäisistä viineistä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

P-klubin lisäksi maisteluillan meille mahdollistaa Korkkivika ry:ssäkin vaikuttava Janne Salakka. Asiantuntemusta siis löytyy, joten enää kaivataan paikalle janoisia ja viinille lämpeäviä klubilaisia!

Tapahtumaan voi ilmoittautua 22.1. klo 12 alkaen toimistokäytävälle ilmestyvään listaan. Mukaan mahtuu 20 nopeinta ja tapahtuma kustantaa vaivaiset 9€.

Tervetuloa!

Peli-ilta toimistolla 28.1.

Paul Hermansson
19.1.2015


Lomat on nyt lomailtu ja tammikuu lähenee puoltaväliä. Vuoden 2015 ensimmäinen peli-ilta järjestetään toimistolla keskiviikkona 28.1. klo 18:00 alkaen. Jälleen on mahtava tilaisuus kohdata kanssajäsenistöä hauskojen pelien parissa!

Tarjolla on luonnollisesti naposteltavaa ja herkkuja. Myös klubin pelivarastoa ollaan aikeissa täydentää, joten sinulla on mahdollisuus äänestää Facebookissa, minkä pelin haluaisit lisätä kokoelmiimme. Voit myös ottaa oman suosikkipelisi mukaan. Myös klubin pelivarastoa ollaan aikeissa täydentää, joten sinulla on mahdollisuus äänestää Facebookissa, minkä pelin haluaisit lisätä kokoelmiimme.

Peli-ilta on perinteisesti alkoholiton tapahtuma. Valitettavasti Turku-salia emme saa käyttöömme tällä kertaa, mutta ei anneta sen haitata!

Kevään jäsenistösitsit 22.1. T-talolla

Paul Hermansson
4.1.2015


Uusi vuosi 2015 lähtee vauhdikkaasti käyntiin perinteisten jäsenistösitsien merkkeissä, sillä kevään jässyt lähestyvät ja paikkana toimii T-talo! Sitsit pidetään torstaina 22.1. klo 19 alkaen.

Ilmottautuminen sitseille alkaa keskiviikkona 7.1 klo 12 osoitteeseen festikset@gmail.com ja päättyy maanantaina 12.1. Paikat sitseille kuitenkin perinteisesti täyttyvät vauhdikkaasti, joten nopeus ilmottautumisessa on valttia. Ennen klo 12 tulleet ilmottautumiset kuitenkin hylätään. Mukaan mahtuneille ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla ja mukana tulevat myös maksuohjeet. Sitsien hinta on 12/8€

Ilmoitathan ruoka- ja juomatoiveesi, sekä mahdolliset allergiat ilmottautumisviestissäsi.

Sitsien peruuttaminen on mahdollista maanantaihin 19.1 asti muusta syystä kuin akuutti sairaus. Olemme tuolloin yhteydessä varasijoille jääneisiin ilmottautujiin.

Haalarit päälle ja sitsaamaan!

Pikkujoulusitsit ja jatkot 12.12. Kirkkotiellä

Paul Hermansson
11.12.2014


Pikkujoulusitsejä vietetään perjantaina 12.12. Kirkkotiellä pikkumustissa tunnelmissa. Joulupukin on huhuttu saapuvan paikalle. Sitseille osallistumisen (8/12e) voi maksaa toimistolla käteisellä tai juhlinnan tilille FI02 5716 9020 0148 95 viitteellä 12124.

Sitsien jälkeen samassa paikassa vietetään koko jäsenistölle avoimia jatkobileitä. Tule päättämään syyslukukausi tyylillä parhaiden opiskelukavereidesi kanssa!

Vuosijuhlien kuvagalleria

Paul Hermansson
2.12.2014


P-klubin XXXIX vuosijuhlien kuvagalleria löytyy nyt osoitteesta https://www.p-klubi.fi/kuvat/tapahtumat/14vujut/album/index.html

Laitoksen ja opiskelijoiden pikkujoulut 3.12.

Paul Hermansson
29.11.2014


Joskus voisi olla mukavaa nähdä proffia ja dosentteja muuallakin kuin luentosaleissa. Moni kenties ikävöi fuksivuoden rentoja tutustumiskaljoja ja jutustelua henkilökunnan kanssa. Siksi P-klubi organisoi laitoksen ja opiskelijoiden yhteiset pikkujoulut!
Keskiviikkona 3.12. klo 19 alkaen käyttöömme on varattu Ravintola Koulun yläkerrasta Historian luokka, jonka lämminhenkinen miljöö kutsuu uppoutumaan henkevään keskusteluun opinnoista, suomalaisen politiikan tilasta ja Fänrikenin lounaista höyryävän glögin ääressä. Voisiko keskiviikkoiltaansa paremmin käyttää?

Mikäli Historian luokan tilakapasiteetti ei kestä osallistujaryntäystä, laajennamme presenssiämme muun ravintolan puolelle. Tapahtuman tarjoilut ovat omavalintaiset ja -kustanteiset.

Tervetuloa!

P-klubin hallitus vuodelle 2015 on valittu!

Paul Hermansson
29.11.2014


Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n hallituksen kokoonpano vuodelle 2015 on seuraava:
Puheenjohtaja: Arttu Salonen

Varapuheenjohtaja: Johan Wahlsten

Sihteeri: Paul Hermansson

Taloudenhoitaja: Heidi Wirkkala

Poliittisen historian koulutuspoliittinen vastaava: Väinö Kuusinen

Valtio-opin koulutuspoliittinen vastaava: Sanna Lauronen

Juhlavastaavat: Irene Heikkilä & Anna Hiltunen

Aleksi Blomqvist

Jaakko Brummer

Susanna Nurmi

Henni Kivinen


Onnittelut kaikille valituille!

Hallitustyrkkyesittelyt nyt nähtävillä!

Paul Hermansson
14.11.2014


P-klubin hallitukseen 2015 pyrkivien hallitustyrkkyesittelyt voi nyt lukea sivuiltamme! Käy osoitteessa http://www.p-klubi.fi/?id=hallitustyrkkyesittelyt tutustumassa ehdokkaisiin!

P-klubi

Tapahtumat

La 28.3. Alumnipäivä & alumnisitsit
Ke 1.4. Peli-ilta
To 9-10.4. Kotimaanekskursio


Päivystykset tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 toimistolla.

Hallituksen kokoukset pidetään maanantaisin klo 18:00, ellei toisin ilmoiteta.

Tarkempaa tietoa tapahtumista Toiminta-sivulla.

TENTTIPALAUTELOMAKE

P-klubi Facebookissa

P-klubi Instagramissa

Klubissa kuultua

"Mä en tiedä edes mitään."
- Johan Provinssirockissa.

"Tää on vähän kuin olisi lynissä merellä... siis Merilynissä."
- Paul kansainvälisillä vesillä.

"Sain pari noppaa ja rahat meni."
- Emma muistelee fuksisyksyä.

"Mutta voin kertoa, että se tunne joka siellä haalarissa sykkii, on rakkautta. Halusit tai et."
- Mikael Jungner lehdessä.

Klubista

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry. (P-klubi) on Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestö. Tehtävämme on toimia jäsenistömme edunvalvojana Turun yliopiston sekä sen alaisuudessa toimivien poliittisen historian ja valtio-opin laitosten suuntaan.

Toisaalla

Unican tämän päivän lounaat

kopoblogi Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut Monkey