P-klubi

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry.

Ajankohtaista Klubissa
P-klubin kastajaset 27.8.

Paul Hermansson
18.8.2015


On kulunut vuosi siitä, kun P-klubin uljas jäsenistö toivotti tuoreet opiskelijanalut tervetulleiksi sinisten lehvien turvalliseen huomaan.

Torstaina 27.8. on jälleen aika sytyttää klubilaisuuden kirkkaana loistava liekki uusien opiskelijoiden sydämiin ja toivottaa heidät tervetulleiksi P-klubiin perinteisillä kastajaismenoilla!

Meno ja meininki alkaa laitospuistossa klo 15:00. Bussikuljetukset (paikkoja tuttuun tapaan rajoitetusti) salaiselle indoktrinaatioleirille lähtevät klo 18:00 Yo-talo A:n edestä. Muistakaa ottaa mukaan rokotustodistukset, passi ja makuupussi!

Ilmoittautukaa myös ryhmänvetäjiksi osoitteeseen johwah@utu.fi!

Tervetuloa!

Seurusteluilta Bremerissä 25.8.

Paul Hermansson
18.8.2015


Tervetuloa perinteiseen P-klubin fuksien ja jäseniston illanviettoon Bremeriin!

Kesää on mahdollisesti vielä jäljellä, mutta saattaa yksinkertaisesti olla vain parempi suunnata katseet opiskelujen alkuun, sekä tuoreimpien Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubin fuksien lämpimään vastaanottoon. Saavu siis tiistaina 25.8. kello 19 ravintola Bremeriin tapaamaan niin vanhoja kuin uusia klubituttuja. Ohjelmassa on mm. vapaata seurustelua!

Nähkäämme elokuussa!

P-klubi onnittelee opiskelemaan päässeitä!

Paul Hermansson
1.7.2015


P-klubi onnittelee uusia poliittisen historian ja valtio-opin fukseja opiskelupaikasta! Uusien P-klubilaisten postiluukkuihin kolahtaa pian kesälukemista, muut joutuvat tyytymään YYA-Walpon sähköiseen versioon, joka on nyt luettavissa Issuussa.

P-Klubin höntsät

Paul Hermansson
28.5.2015


Klubilainen! Varsinaisen toimintakauden ollessa kesätauolla kannattaa seurata Facebookissa P-klubin höntsäryhmää. Kaikenlaista palloilua järjestellään ja sovitaan osallistumisaktiivisuuden ja sään mukaan biitsistä futikseen.

P-klubin höntsät

Jokainen syy, joka estää kuntoilun, on tekosyy. - Urho Kaleva Kekkonen

P-klubin vappu kuvina!

Paul Hermansson
19.5.2015


Vuoden 2015 huikeaa vappuviikkoa voi nyt muistella selailemalla sivuston galleriaosiota.

http://www.p-klubi.fi/?id=galleria

P-klubin kevätkeitto 2015

Paul Hermansson
4.5.2015


Hei ihanat klubilaiset!

Vapun jälkeen on vielä elämää! Kesä saapuu mutta P-klubi kutsuu jäsenistönsä vielä kerran yhteen perinteikkäälle Kevätkeitolle!

Kevätkeittoa juhlitaan perjantaina 15.toukokuuta kello 18.00 alkaen. Paikkana toimii Aurinkolahden mökki Hirvensalossa. Luvassa on rentoa yhdessäoloa, grillailua, saunomista ja hyvää klubiseuraa.

Tapahtuman hinta on 5 euroa ja se sisältää haalarimerkin ja pientä naposteltavaa! Seuraavana aamuna sitsataan piknik-sitsien muodossa ja päähän vielä hassu hattu! Sitsien hinta on 10e. Jos osallistut sitsaamaan, ei sinun erikseen tarvi maksaa Kevätkeiton 5e:n maksua. Maksut maksetaan paikanpäällä käteisellä. Piknik-sitseille voi ilmoittautua osoitteeseen festikset@gmail.com. Perjantaina on tarjolla myös grillattavaa korvausta vastaan. Omia grillattavia kannattaa myös ottaa mukaan! Paikan päällä myös yöpymismahdollisuus!

Aurinkolahteen pääsee kätevästi busseilla nro 50 ja 51 Kauppatorin laidalta. Kuskilta voi pyytää apua, jotta osaat jäädä Oriniemen päätepysäkillä pois. Pysäkiltä kävelymatkaa on enää parisataa metriä hiekkatietä pitkin.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme kevätkauden päättäjäisiä!
Kesäterkuin,

festiksenne Anna ja Irene

Viini- ja valitusilta toimistolla 6.5.

Paul Hermansson
25.4.2015


"Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu oon turhaan odottanut... VIINIÄ JA VALITUSTA"

Kevään luentokurssit alkavat olla näillä näppäimillä istuttu ja on taas aika kerätä opiskelijoiden mielipiteitä niistä. Jotta jäsenistön sanaiset arkut saadaan mukavasti avattua ja tunnelmaa kohotettua, on pöytään katettu viiniä. Ihan sekä valko-, että punaista- sellaista.

Viiniä saa tulla nauttimaan ihan muutenkin ja palautetta voi antaa, vaikkei viini maittaisikaan. Pääasia että kuulisimme rehellisiä mielipiteitä kursseista. Kopot koostavat palautteen ja esittävät sen henkilökunnalle vielä tämän kevään lopuksi.

Paina siis "osallistun, juh!" ja saavu 6.5 klo 18 P-klubin toimistolle. Missä onnistuttiin, mikä onnistui huonommin, ja miksi, mitä voisi tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Palautetta otetaan vastaan myös sähköpostilla ja P-klubin palautelomakkeen kautta: http://www.p-klubi.fi/?id=tenttipalautelomake

Tervetuloa!

Walpo 2/15

Paul Hermansson
15.4.2015

Uusin Walpo on nyt luettavissa issuu-muodossa!

P-klubin Wappu 2015

Paul Hermansson
31.3.2015

Ai että! Hassuja hattuja, konfettia ja akateemista riekuntaa! Ihmisen paras aika on pian käsillä! P-klubin Wappu on täällä taas. 40-vuotisjuhlavuoden Wapun ohjelma näyttää seuraavanlaiselta:

La 25.4. Trivial Perseet
Su 26.4. TP -sillis
Ma 27.4. Kritiikki-pesis, Indexin päiväsitsit
Ti 28.4. Lexin päiväsitsit, Akateemiset pussikaljat
Ke 29.4. Spedet Spelit, Akateemisen Mölkyn MM-kisat
To 30.4. Vappuaatto; vappubooli; Taidemuseonmäen vappumenot
Pe 1.5. TYYlikäs vappupiknik

Vappuviikko Facebookissa .

Äänestä vuoden opetushenkilöä toimistolla!

Paul Hermansson
30.3.2015


P-klubin toimistolta löytyy vaaliuurna, jonka sisään päätyneiden virallisten äänestyslippujen mukaan lasketaan Vuoden opetushenkilö -palkinnon saava henkilökunnan edustaja, joka palkitaan perinteisesti vappuaattona. Äänestää voit esimerkiksi päivystyksissä.

Kutsu yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Paul Hermansson
20.3.2015


Tervetuloa P-klubin sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 24.3. klo 16.30 alkaen Publicumin luentosalissa PUB4. Yhdistyslaissa ja yhdistyksen säännöissä säädettyjen asioiden lisäksi yhdistyksen omistaman osakeyhtiön asioista. Jäsenistölistalle lähetetyn sähköpostin liitteenä ovat kokouskutsut ja sekä niiden liitteet.

Yliopistovalmennuksen hallitukseen halukkaat voivat ilmaista halukkuutensa paikan päällä.

Peli-ilta 1.4.

Paul Hermansson
17.3.2015


On aika järjestää viimeinen peli-ilta ennen syksyä. Tällä kertaa käytössämme on toimiston lisäksi myös Turku-sali, joten tilaa riittää vaikka twisterin pelaamiseen.

Saapukaa siis sankoin joukoin paikalle keskiviikkona 1.4. klo 18:00. Luvassa on pientä tarjoilua ja nopeimmat syövät hitaat. Myös omia pelejä voi ottaa mukaan.

P-klubin alumnipäivä 28.3.

Paul Hermansson
17.3.2015


Arvon jäsenistö,

P-klubin alumnipäivä tulee taas lauantaina 28.3!

Kello 12 alkaen on mahdollisuus lounastaa yhdessä Assarilla opiskelijoiden ja alumnien kesken. Paikalla on myös poliittisen historian vasta eläkkeelle jäänyt professori Timo Soikkanen. Kello 13.30 alkaen poliittisen historian laitoksella kuullaan mielenkiintoisia alumnien puheenvuoroja ja mahdollisuus yhteiseen keskusteluun.

Päivän ohjelma:
13.30 Jorma Tuominen, Yle Turku
14.15 Inkeri Halme, Taksvärkki ry
15.00 Kalle Euro, Rud Pedersen Finland
15.45 Aki Asola, Eduskuntatiedotus

17.00 Ylähuoneen vuosikokous Toimistolla

Alumnipäivä huipentuu perinteiseen tapaan alumnisitseihin. Sitsien päätyttyä n. klo 23 jälkeen vietetään koko jäsenistölle ja kaikille alumneille avoimet jatkot Kirkkotiellä.

Tervetuloa!

Walpo 1/15


Paul Hermansson
13.3.2015

Uusin Walpo on nyt luettavissa issuu-muodossa!

P-klubin kotimaanekskursio 9.-10.4.

Paul Hermansson
10.3.2015


Lehtipuiden silmut aukeavat, linnut livertävät ja koirankakat paljastuvat sulavan lumen alta. Kevät tulee siis kovaa kyytiä ja tiukasti sen imussa P-klubin perinteinen excu kohti Suomen valheellista pääkaupunkia Helsinkiä 9.-10.4.

Ekskursion aikana tarkoituksena on vierailla työelämärelevanteissa kohteissa ja viettää illalla aikaa ystäväainejärjestöjemme, VOO:n ja Polhon kanssa. Torstaille kohteeksi on varmistunut ainakin valtiovarainministeriö. Yritämme myös päästä kuulemaan puolueiden kansainvälisestä demokratiayhteistyöstä (DEMO ry) ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistyksestä (KEHYS ry). Mikäli tämä ei onnistukaan, on olemassa vaihtoehtoinen kohde. Asia varmistuu parin päivän kuluessa.

Perjantaina luvassa aamupäivällä on Poliittisen valokuvan festivaali -näyttely Suomen valokuvataiteen museossa ja sen jälkeen pääsemme tutustumaan Yleen. Siellä politiikan toimittaja Pekka Ervasti on luvannut kertoa työstään ja vastailla kysymyksiimme.

Mikäli muutoksia ilmenee, ilmoitetaan niistä mahdollisimman nopeasti facebookiin ja sähköpostiin. Matkan lopullinen hinta muodostuu pääasiassa mahdollisesta kuljetuksesta ja yöpymisestä.

Ilmoittautuminen kotimaan ekskursiolle alkaa tämän viikon perjantaina 13.3. klo 12 sähköpostilla osoitteeseen jpjbru@utu.fi. Ilmoitathan viestissä seuraavat tiedot: nimi, tarvitsetko torstaina bussikuljetuksen Helsinkiin, sekä tarvitsetko yöpaikan hotellista to-pe yöksi. Matka takaisin Turkuun on jokaisen osallistujan järjestettävä itse.

Viritähän siis kellosi atomiaikaan ja valmistaudu ilmoittamaan itsesi ikimuistoiselle Helsingin reissulle klubitovereidesi kanssa! Huomioi, että ennen klo 12 saapuneet ilmoittautumisviestit hylätään. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kaikki mukaan isolle kirkolle!

P-klubin alumnisitsit 28.3.

Paul Hermansson
5.3.2015


Arvon jäsenistö ja alumnit,

Nyt on tullut taas aika kokoontua yhdessä sitsamaan! Jäsenistön ilmoittautuminen alkaa 11.3 klo 12 ja päättyy 16.3. Sitsit voi peruuttaa muusta syystä kuin akuutti sairaus 23.3 asti. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoitathan viestissä ruoka- ja juomatoiveesi sekä mahdolliset allergiat/erikoisruokavaliot. Hinta tuttuun tapaan 8/12e maksun voi suorittaa toimistolle päivystyksessä, paikanpäällä tai tilille. Tarkemmat maksuohjeet tulevat sähköpostilla mukaan mahtuneille. Alumnien ilmoittautumisesta, maksuista yms. huolehtii Henni Kivinen.

Juhlat jatkuvat sitsien jälkeen Kirkkotiellä, jotka ovat avoimet koko jäsenistölle, joten jos et tällä kertaa tullut sitsaamaan, olet kuitenkin tervetullut jatkoille. Pukukoodina Smart casual.

Tervetuloa!

Pääsykoe eduskuntaan -Turun suurin opiskelijavaalipaneeli 18.3.

Paul Hermansson
28.2.2015


Koulutuksella on ratkaiseva merkitys Suomen tulevaisuuden suunnalle. Panostamalla kolutukseen ja opiskelijoihin panostetaan samalla menestyvään Suomeen. Tule kaupungin suurimpaan opiskelijavaalipaneeliin kuulemaan keskeisimmistä koulutuspoliittisista ja muista ajankohtaisista teemoista, sekä ottamaan selvää mikä puolue tai ehdokas selviää parhaiten opiskelijoiden tentistä. Kuka läpäisee pääsykokeen eduskuntaan?

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubin ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä vaalipaneeli pidetään Tauno Nurmela – salissa yliopiston päärakennuksessa 18.3. klo 15-16.30. Puheenvuoron saavat opiskelijataustaiset tulevaisuuden vaikuttajat kaikista eduskuntapuolueista. Paneelin vetäjänä toimii Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.

Panelisteiksi ovat varmistuneet seuraavat ehdokkaat:
Anna Sirkiä (Keskusta)
Jukka Vornanen (Vihreät)
Ida Schauman (RKP)
Ville Tavio (Perussuomalaiset)
Sade Kondelin (Vasemmistoliitto)
Jaana Shelby (Kristillisdemokraatit)
Lauri Kattelus (Kokoomus)
Mari-Elina Koivusalo (SDP)

Luvassa on mielenkiintoista keskustelua mm. sellaisista päivänpolttavista kysymyksistä kuten korkeakoulutuksen tulevaisuudesta, työstä, EU- ja euroalueen suunnasta sekä globaalista eriarvoisuudesta. Paneeli lähetetään myös livestreamina, ja yleisö voi osallistua kommenteilla ja kysymyksillä Twitter – seinän kautta. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

P-klubin Akateemiset karaokekilpailut 2015

Paul Hermansson
19.2.2015


Kimpoilevatko sulosoinnut kurkunpäästäsi? Oletko oman suihkusi Tauski? Koetteletko lähimmäistesi hermoja jatkuvalla hyräilyllä?

Tervetuloa viettämään musiikintäyteistä keskiviikkoa P-klubin Akateemisten karaokekilpailujen merkeissä! Sooloile tai muodosta eeppinen yhtye ja hurmaa kirkuva yleisö! Raadin parhaiten vakuuttanut lauluesitys palkitaan.

Jos julkinen laulaminen ei kuulu mukavuusalueellesi, tule todistamaan uusien iskelmätaivaan tähtien syntyä tai valloittamaan Lynin tanssilattia. Nopeimmille groovaava haalarimerkki!

Eli siis:
Mitä: P-klubin Akateemiset karaokekilpailut
Missä: Night Club Marilyn
Milloin: keskiviikko 4.3. klo 22-04
Liput 3€


Olipa bravuurisi sitten Eput, Leevit tai Juice, Lynissä nähdään!

P-klubin kaverisitsit 2015

Paul Hermansson
10.2.2015


P-klubin kaverisitsit lähestyvät! Ota klubiin kuulumaton kaverisi mukaan ja pääsette yhdessä sitsaamaan perinteiseen P-klubin tyyliin.

Teemana tänä vuonna on värikäs ja vauhdikas 80- luku joten nyt vanhempien vaatekomeroille etsimään inspiraatiota. (pukeutuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista).

Sitsit pidetään 4.3. Osakuntasalissa Ylioppilastalo B:n pohjakerroksessa. Sitseille ilmoittaudutaan sähköisesti osoitteeseen festikset@gmail.com. Ilmoittautuminen alkaa 13.2. klo 12 ja loppuu 20.2. Ilmoitathan samassa viestissä itsesi ja kaverisi sekä teidän juoma- ja ruokatoiveenne (kasvis/liha). Sitsien peruuttaminen muusta syystä kuin akuutti sairaus on mahdollista 26.2 asti. Sitsien hinta on 8/12 euroa. Mukaan mahtuneille ilmoitetaan maksuohjeet sähköpostilla. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti, jotta sinä ja kaverisi mahdutte mukaan!

Iloinen 80- luvun teema jatkuu Night Club Marilynissa akateemisten karaokekilpailu- bileiden muodossa. (Jatkot eivät kuitenkaan sisälly hintaan).

Tervetuloa sitsaamaan!

P-klubin laskiainen 2015

Paul Hermansson
2.2.2015


Laskiainen ja siihen kuuluvat asianmukaiset kuviot lähestyvät vääjämättä jälleen. Tiistaina 17.2. on taas siis klubilaisille luvassa kokonainen päivä pelkkää hyvää ja pelkkää kultaa. Alle on kerätty päivän tapahtumia, jotta jokainen löytää ns. mestoille, eikä eksy muista lehviä kantavista höpönassuista.

klo 12.00 - 14.00

Laskiaispäivystys!

Luvassa nautinnolista Stroh-teetä ja herkullisia käsin leivottuja laskiaispullia - laktoosilla tai ilman. Stereoista pauhaa Kike Elomaan, Veijo Ullakon ja Leo Luodon kaltaisia iskelmäklassikkoja. Aikamoista.

klo 14.45 TYYlikäs laskiainen Vartiovuorenmäellä

Päivystyksestä siirrymme sopivasti Vartivuorenmäelle nöyryyttämään muut Turun korkeakoulujen ainejärjestöt perinteisessä mäenlaskukilpailussa. Voitto ratkaistaan huutoäänin, joten kaikki paikalle laulamaan Oodin Sitoutumattomuudelle viimeistä säkeistöä! P-klubin pulkan suunnitteluun ja rakentamiseen saavat kaikki osallistua ottamalla yhteyttä liikuntavastaava Blomqvistiin.

Tämän jälkeen Toimistolla, sen lähiympäristössä tai missä tahansa on mahdollisuus nauttia näin yleisesti elämästä. Kunnes anniskeluravintola CocoLoco suunnilleen kello 18.00 jälkeen avaa porttinsa ja karaokevälineensä herrasmiehille ja leideille. Mahdollisin alennetuin virvokehinnoin!

Kokonainen päivä klubilaisten kanssa, parasta!

Myös Wapun ennenaikainen fiilistely on sallittua laskiaisena.

Walpo 5/14

Paul Hermansson
26.1.2015

Uusin Walpo on nyt luettavissa Issuu-muodossa!

Kutsu yhdistyksen ylimääräiseen kokoukseen

Paul Hermansson
22.1.2015


Tervetuloa Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry:n ylimääräiseen kokoukseen torstaina 29.1. klo 16:30 alkaen.

Kokous järjestetään Turun yliopiston luentosalissa pub 1 (Publicum). Kokouskutsu ja esityslista ovat jäsenistölistalle lähetetyn sähköpostiviestin liitteenä. Kokouksessa käsitellään politiikan tutkimuksen valmennuskurssien siirtoa yhdistyksen omistaman yrityksen Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n alaisuuteen. Yhdistyksen hallitus on esittänyt kurssien siirtoa 19.1. pidetyssä kokouksessa.

Samassa yhteydessä pidetään myös Yliopistovalmennus Ponnahduslauta Oy:n ylimääräinen kokous, jossa käsitellään alkupääoman sijoittamista Timo Soikkasen juhlarahastoon. Kutsu ylimääräiseen yhtiökokoukseen on lähetetty aiemmin sähköpostilistalle.

Viini- ja juustoilta toimistolla 4.2.

Paul Hermansson
20.1.2015


Luokitteletko viinit vain niiden värin perusteella? Tarttuuko valtion alkoholiliikkeestä jatkuvasti halvin pullo mukaan? Onko perjantaipullosi kylkeä koristanut jo vuosia sama härkä?

Ei hätää! Pienen tauon jälkeen on ilo ilmoittaa, että P-klubi järjestää jälleen viini-illan. 4.2. keskiviikkona olisi tarkoitus nautiskella erilaisista viineistä ja asianmukaisesta tarjoilusta toimistolla klo 18:00 alkaen. Tervetulleita ovat niin vasta-alkajat, kuin kokeneemmatkin viinitietäjät.

Illan teemana on vuoden viinit. Pääsemme siis maistelemaan vuoden 2014 parhaimmistoon kuuluvia juomia. Lista yksittäisistä viineistä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

P-klubin lisäksi maisteluillan meille mahdollistaa Korkkivika ry:ssäkin vaikuttava Janne Salakka. Asiantuntemusta siis löytyy, joten enää kaivataan paikalle janoisia ja viinille lämpeäviä klubilaisia!

Tapahtumaan voi ilmoittautua 22.1. klo 12 alkaen toimistokäytävälle ilmestyvään listaan. Mukaan mahtuu 20 nopeinta ja tapahtuma kustantaa vaivaiset 9€.

Tervetuloa!

P-klubi

Tapahtumat

Ti 25.8. Seurusteluilta Bremerissä
Ke 26.8. Indexin aarteenmetsästys
To 27.8. Kastajaiset

Päivystykset tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 toimistolla.

Hallituksen kokoukset pidetään maanantaisin klo 18:00, ellei toisin ilmoiteta.

Tarkempaa tietoa tapahtumista Toiminta-sivulla.

TENTTIPALAUTELOMAKE

P-klubi Facebookissa

P-klubi Instagramissa

Klubissa kuultua

"Mä en tiedä edes mitään."
- Johan Provinssirockissa.

"Tää on vähän kuin olisi lynissä merellä... siis Merilynissä."
- Paul kansainvälisillä vesillä.

"Sain pari noppaa ja rahat meni."
- Emma muistelee fuksisyksyä.

"Mutta voin kertoa, että se tunne joka siellä haalarissa sykkii, on rakkautta. Halusit tai et."
- Mikael Jungner lehdessä.

Klubista

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry. (P-klubi) on Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden ainejärjestö. Tehtävämme on toimia jäsenistömme edunvalvojana Turun yliopiston sekä sen alaisuudessa toimivien poliittisen historian ja valtio-opin laitosten suuntaan.

Toisaalla

Unican tämän päivän lounaat

kopoblogi Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut Monkey